skip to Main Content
Köp Campingkort 0156 - 124 94

Camping

Välkommen till Trosa Havsbad!

En familjecamping ett stenkast från Trosa, den lilla stora staden nära Stockholm.

På Trosa Havsbad erbjuds familjecamping och stugor med vacker utsikt,klippor och sandstrand med brygga och hopptorn, minigolf, butik med nygräddat bröd om morgnarna samt simskola. Vi erbjuder uthyrning av kajak, kanot, SUP samt rodd- och motorbåt.

De ledord vi arbetar efter i vår service är tillgänglighet, trygghet och bemötande. Våra gäster är viktiga för oss och vi finns om du undrar eller behöver hjälp med något. Det är lika viktigt för oss att veta om du trivs såväl som om du inte trivs. Dela gärna dina upplevelser med oss och fyll gärna i vår webbaserade enkät.

Vänliga hälsningar
Personalen på Trosa Havsbad!

 

Enkät för år 2020

 

Vi har hjärtstartare i receptionen!

Bildresultat för hjärtstartare

 

Blå Flagg

Stolt medlem av Blå Flagg även år 2020!

Bå Flagg är internationell miljömärkning, och en utmärkelse, och för att vara en del av Blå Flagg ställs höga krav där man ska uppfylla kriterier inom vattenkvalitet, säkerhet och service, miljöutbildning samt information. Blå Flagg ser vi även som ett verktyg att arbeta efter för att upprätthålla och utveckla miljöfrågor. Trosa Havsbad är även den enda
stranden i Sörmland och en av nio stränder i hela Sverige under året.

Läs mer om Blå Flagg här!

 

Miljöaktivteter/-information för år 2019:

1/7 – Invigning av Blå Flagg då flagg hissas 

6/7 – Utforska havets organismer med håv vid stranden

Vad har vi omkring oss som vi kanske inte alltid ser när vi badar, eller på annat vis rör oss kring strandkanter i området? Våra egna livsmiljöer är naturligtvis även andras livsmiljöer. Alla påverkas av det förändrade klimatet, inklusive de mindre organismerna. Det är viktigt att hålla rent omkring sig, där man inte slänger skräp på marken – något som påverkar både människor och andra djur i längden, t ex i vatten över huvud taget men även dricksvatten. Den här dagen hoppas vi kunna finna olika vattenlevande djur. Vi har en uppsättning håvar att låna ut men ta gärna med egen för att utesluta risk för kö på håv. 

Naturum Stendörren
Besök gärna naturreservatet Naturum Stendörren och lär dig om Östersjön och dess organismer! Utställningar om Östersjön, guidning, utställningar och håvning. Nedanstående två aktiviteter är två av många som finns på Stendörren i sommar. Lär mer här där sommarprogram finns.

11/8 kl. 14.00 ”Miljövänligt båtliv”: Vad händer med naturen under ytan när vi kör med fritidsbåtar, ankrar eller bygger bryggor? Sofia Wikström, forskare i vid Stockholms universitet, berättar om livet under ytan i Östersjön och hur vi kan njuta av kusten utan att skada undervattensnaturen. Samarr: Stockholms universitet. På Naturum Stendörren. (Text från Naturum Stendörren).

31/8 kl. 11.00 ” Vem simmar i Östersjön?”: Johanna Bergman från Länsstyrelsen pratar om miljöövervakning av kustfisk –vad innebär det och varför övervakar Länsstyrelsen fiskarna i Östersjön? Du får även testa dina kunskaper om de vanligaste fiskarterna i Östersjöns vatten. På Naturum Stendörren. (Text från Naturum Stendörren).

Det vackra naturreservatet Askö, det första marina i Sörmland, finns i vår närhet och nås med båt. En fantastisk plats som är väldigt populär, på vilken ö även en fantastisk badstrand finns med timglassand. Området, som Askö ingåri, omfattas av fågelskyddsområde. Försiktighet ska iakttas, såsom i alla reservat, och det finns att läsa om här, där även beskrivning av reservatet finns. På ön finns Askölaboratoriet, utbildningsknutet till Stockholms universitet, som på hög nivå bedriver forskning och miljöövervakning.

Nyttig information:
Naturvårdsverket om allemansrätten

Länsstyrelsen om fiske

Länsstyrelsen om friluftsliv i Sörmland

Hänsynsområden i skärgården

Öppettider

Öppet 2019: 1/4-30/9
Högsäsong år 2020: 13/6-17/8, övrig tid lågsäsong

Säsongsboende, sommarhalvår: 1/4-30/9

Reception kl. 8.00-21.00 varje dag under högsäsong
Butik kl. 8.00-21.00 varje dag under högsäsong
Campingen är bemannad dygnet runt under högsäsong
Bommen öppen för passage med personligt chip mellan 06.30-22.30

 

Begränsade öppettider och service under lågsäsong. Vi önskar att du ringer eller e-postar oss innan ankomst om du vill komma för att bo hos oss under

  • Helgfria måndagar till torsdagar t o m maj under sommarhalvårets lågsäsong
  • Helgfria måndagar till torsdagar fr o m 19 augusti under sommarhalvårets lågsäsong

Incheckning från kl. 15.00
Utcheckning fram till kl. 12.00

 

Begränsad service under lågsäsong

Back To Top